nieuws

Opsplitsing Q-Park nog dit jaar afgerond

Financieel

De in september aangekondigde opsplitsing van het parkeerconcern Q-Park, dat in een groot aantal Europese landen actief is, wordt nog dit jaar afgerond.

Opsplitsing Q-Park nog dit jaar afgerond

Bestuursvoorzitter Ward Vleugels zegt in een gesprek met Vastgoedmarkt dat er een beleggingspoot wordt gecreëerd die bestaat uit een portefeuille met 65.000 parkeerplaatsen met een waarde van in totaal ongeveer 1,4 miljard euro. Daarmee wordt dit onderdeel een van de grootste beleggingsmaatschappijen in deze sector in Europa.

Daarnaast komt er een operationele tak, waarin onder meer alle huurcontracten en dergelijke worden ondergebracht. Het gaat hier om 860.000 parkeerplaatsen met een portfoliowaarde van in totaal ongeveer 2 miljard euro. In Vastgoedmarkt van december 2013, die vandaag verschijnt, wordt hierop nader ingegaan.

Reageer op dit artikel