nieuws

Celstraffen geëist wegens beleggingsfraude

Financieel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag 5 december voor de rechtbank in Amsterdam celstraffen tot drieënhalf jaar geëist in een fraudezaak met vastgoed in Italië. De 40-jarige hoofdverdachte M.W. hoorde de hoogste straf tegen zich eisen. De eis tegen zijn 42-jarige vrouw S.H. luidde zes maanden voorwaardelijk en 180 uur werkstraf wegens oplichting en witwassen.

Het OM acht bewezen dat W. zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting, valsheid in geschrifte, witwassen en overtreding van de financiële toezichtwetgeving bij beleggingsprojecten in onroerend goed via zijn bedrijf WSM. Volgens justitie boden de verdachten particuliere investeerders aan om te beleggen in Italiaans vastgoed zonder dat aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) was voldaan.

Ook denkt justitie dat maar een klein deel van de inleg werd gebruikt om te investeren in onroerend goed en dat rendementen aan beleggers werden uitbetaald met de inleg van nieuwe beleggers. De totale inleg bedroeg ruim 10 miljoen euro, waarbij 137 benadeelde partijen waren betrokken. Een 60-jarige accountant werd van alle strafbare feiten vrijgesproken. De rechtbank doet in de zaak tegen de hoofdverdachte en zijn vrouw uitspraak op 16 januari 2014.

Reageer op dit artikel