nieuws

Lagere winst voor Atrium

Financieel

Winkelcentrumbelegger Atrium European Real Estate heeft de eerste negen maanden van dit jaar een winst geboekt van 96,3 miljoen euro. In de overeenkomstige periode vorig jaar was dat nog ruim 120 miljoen euro.

Lagere winst voor Atrium

De winstdaling is volgens het Amsterdamse beursfonds toe te schrijven aan een 15 miljoen euro lagere herwaardering van de portefeuille dan vorig jaar, hogere rentelasten en valutaschommelingen. Atrium is actief in Centraal en Oost-Europa als ontwikkelaar en belegger in winkelvastgoed. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Polen.

De bruto huurinkomsten groeiden in de verslagperiode met 4,7 procent naar 154 miljoen euro. De bezettingsgraad bleef stabiel op 98,1 procent. De waarde van de 156 operationele beleggingsobjecten steeg met 8,4 procent tot 2,4 miljard euro. Dat is inclusief het recentelijk aangekochte winkelcentrum Galeria Dominikanska.

De intrinsieke waarde van het aandeel steeg de eerste negen maanden van dit jaar met 1,7 procent tot 6,54 euro. De winst per aandeel nam met 1,6 procent toe tot 25,6 eurocent. Het dividend voor heel 2013 komt naar verwachting uit op 21 eurocent per aandeel. Voor 2014 zal het dividend tenminste uitkomen op 24 eurocent, een stijging van 14 procent.

Volgens Rachel Levine, CEO van Atrium, is de dividendstijging die aandeelhouders kunnen verwachten gebaseerd ‘op de sterke operationele resultaten en de aantrekkende economie in Centraal en Oost Europa’.

Reageer op dit artikel