nieuws

Kardan verkoopt controlerend belang in GTC

Financieel

Na de verkoop van zijn belang van 27,5 procent in het Poolse bedrijf Globe Trade Center Real Estate (GTC), speelt de Amsterdamse investeringsmaatschappij Kardan nog maar een bescheiden rol op de internationale vastgoedmarkten. In China blijft Kardan nog wel actief als projectontwikkelaar.

Kardan verkoopt controlerend belang in GTC

Zondag maakte het al geruime tijd verlieslijdende beursfonds bekend dat het zijn controlerende aandelenpakket in GTC, dat opereert in Centraal-en Oost-Europa, voor 160 miljoen euro verkoopt aan een dochterbedrijf van Lone Star Funds. Naar verwachting wordt de transactie nog deze week afgerond.

De overnamesom ligt 1,4 procent boven de gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden. Lone Star betaalt in cash, maar heeft onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om 10 miljoen euro te vervangen door obligaties. Die optie loopt tot 13 december. Verder is ook opgenomen in het verkoopcontract dat Lone Star als GTC twee niet publiek gemaakte doelstellingen niet voor 2015 realiseert, het recht heeft op een vergoeding van 3,15 miljoen euro per niet gerealiseerde doelstelling.

Kardan heeft de opbrengst van GTC nodig om te kunnen voldoen aan zijn rente- en aflossingsverplichtingen in februari 2014 en 2015. De onderneming is naast de ontwikkeling van appartementen in China actief in waterzuiveringsinstallatie en financiële dienstverlening.

Reageer op dit artikel