nieuws

BAM haalt 84,5 miljoen euro op

Financieel

De Koninklijke BAM Groep heeft 84,5 miljoen euro opgehaald via een aandelenemissie van 24.152.491 gewone aandelen tegen een prijs van 3,50 euro per aandeel. De betaling, levering en toelating tot de notering op NYSE Euronext Amsterdam zijn naar verwachting op 29 november. Dat maakte het grootste bouwbedrijf van Nederland gisteren 26 november bekend.

Het aantal uitstaande aandelen bedraagt nu in totaal 269.424.089. In verband met deze emissie is BAM met de Joint Global Coordinators overeengekomen dat het geen additionele gewone aandelen zal uitgeven voor een periode van 180 dagen, behoudens gebruikelijke uitzonderingen bij emissies van deze aard. Ook met de ABN Amro en ING, de banken die de uitgifte begeleiden, werd afgesproken dat er naast de emissie deze periode geen extra aandelen zullen worden uitgegeven. Op de Amsterdamse beurs zakte BAM dinsdagmorgen 4 procent.

De emissie kwam volgens analisten van de Rabobank onverwacht. BAM gebruikt de opbrengst om zijn financiën te versterken. De emissie ondersteunt bovendien de realisatie van het strategisch plan dat is opgesteld voor de jaren 2013-2015. BAM mikt met de versterking van de financiën op een solvabiliteit (de mate waarin schulden kunnen worden afgelost) van 19,2 procent. Op 30 juni van dit jaar was die ratio 17,6 procent. Het bouwconcern verwacht dat men met de opbrengst van de emissie beter kan concurreren met andere grote internationale bouwers bij het in de wacht slepen van grote nieuwe projecten.

Reageer op dit artikel