nieuws

ECB: banken worden soepeler met leningen

Financieel

Financiële instellingen in de eurozone zijn bereid soepelere maatstaven te hanteren bij het verstrekken van kredieten. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) in een woensdag gepubliceerd rapport.

ECB: banken worden soepeler met leningen

Volgens de ECB hebben de banken aangegeven in het vierde kwartaal soepeler te zullen worden om leningen aan bedrijven te verlenen. Het is voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2009 dat een dergelijke verwachting is uitgesproken, aldus de ECB. Ook voor consumenten zal het gemakkelijker worden een lening of een hypotheek af te sluiten, aldus het onderzoek. Naar verwachting van de ECB zal de vraag naar leningen gaan stijgen.

De banken hebben meer vertrouwen gekregen in het economisch herstel in de eurozone en zijn daardoor bereid gemakkelijker leningen te verstrekken. Uit andere cijfers van de ECB blijkt dat in de afgelopen zeventien maanden de kredietverlening aan bedrijven en huishoudens is gekrompen.

Reageer op dit artikel