nieuws

VPS neemt AK Beheer over

Financieel

VPS neemt AK Beheer over

De VPS Group, de Britse specialist in het beveiligen van leegstaand onroerend goed, heeft leegstandbeheerder AK Beheer overgenomen. Eerder dit jaar nam de organisatie ook al FMT vastgoedbeheer over.

Deze overname past in de strategie van de VPS Group om te groeien op de Nederlandse leegstandbeheermarkt. ‘AK Beheer en FMT vastgoedbeheer vallen nu onder dezelfde moederorganisatie, waardoor de twee bedrijven door toenemende schaalgrootte nog concurrerender kunnen opereren in een dynamische branche’, aldus VPS. Mattijs Manders, algemeen directeur van FMT, gaat de vernieuwde organisatie leiden.

Manders noemt AK Beheer een gerenommeerde partij. ‘Het bedrijf is ook initiatiefnemer en eigenaar van Young Startup, een succesvol ondernemersnetwerk voor (startende) bedrijven. Deze activiteiten zijn een uitstekende aanvulling op onze beheersportfolio en de overname biedt ons volop kansen om ons verder te ontwikkelen als professional in leegstandbeheer.’ De komende maanden moet blijken wat de synergievoordelen kunnen zijn tussen AK Beheer en FMT vastgoedbeheer. Beide organisaties opereren vooralsnog onder eigen vlag.

Reageer op dit artikel