nieuws

Zakenbank Kempen & Co weer zelfstandig

Financieel

De bank Kempen & Co is weer in Nederlandse handen.

Het Belgisch/Franse bankconcern Dexia heeft gisteren alle aandelen overgedragen aan de nieuwe eigenaren. De verkoop was al in april aangekondigd. Kempen & Co, een zakenbank met grote betrokkenheid bij de vastgoedsector, is nu voor 35 procent in handen van het management en de werknemers van de bank. De andere aandeelhouders zijn Friesland Bank, HAL Investment en NPM Capital, met ieder een belang van 20 procent. Inmiddels is 5 procent van de aandelen doorgeplaatst bij relaties van de bank. Financiële details over de transactie zijn niet verstrekt. Dexia kocht het tot dat moment aan de effectenbeurs in Amsterdam genoteerde Kempen & Co in 2001 voor een bedrag van ruim 1 miljard euro. Bekend is dat Dexia een enorm bedrag moet hebben afgeboekt op de bank.   

Reageer op dit artikel