nieuws

winst sns reaal ondanks ‘moeilijke markt’

Financieel

Ondanks de verscherpte concurrentie op de hypotheekmarkt heeft bankverzekeraar SNS Reaal zich staande weten te houden, zo blijkt uit de halfjaarcijfers.

De bank die onlangs Bouwfonds Property Finance overnam van ABN Amro, heeft in het eerste halfjaar een nettowinst gerealiseerd van 186 miljoen euro. Dat is een stijging van ruim 14 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2005. Zowel de bank- als de verzekeringsactiviteiten droegen bij aan de hogere concernwinst. De nettowinst van Reaal Verzekeringen steeg met bijna 22 procent naar 78 miljoen euro. SNS Bank zag de nettowinst bijna 3 procent toenemen tot 112 miljoen euro. De bankverzekeraar kreeg in mei van dit jaar een beursnotering. De ‘moeilijke marktomstandigheden’ houden volgens de bank ook in de tweede jaarhelft aan.

Reageer op dit artikel