nieuws

voorlopige cijfers hypo real estate group

Financieel

Hypo Real Estate Holding boekt over 2005 een winst voor belasting van 442 miljoen euro op een omzet van 909 miljoen euro.

Na een correctie voor reorganisatiekosten komt de winst uit op 408 miljoen euro. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse vastgoedbedrijf. In de vergelijkbare periode een jaar eerder bedroeg de brutowinst van het aan de DAX-effectenbeurs genoteerde vastgoedbedrijf 221 miljoen euro op een omzet van 835 miljoen euro. Het management zal tijdens de aandeelhoudersvergadering van 8 mei het dividend over 2005 op 1 euro per aandeel vaststellen. Een jaar eerder bedroeg het dividend 0,65 euro. De vastgoedfinancieringen namen toe met 22,3 miljard euro, tegen 13,5 miljard een jaar eerder. Het bedrijf ging eerder ook voor 2005 uit van financieringen voor een bedrag van 13,5 miljard euro. Voor 2006 verwacht Hypo Real Estate Holding een geconsolideerde nettowinststijging van 20 procent voor belastingen.

Reageer op dit artikel