nieuws

Veel belangstelling voor overname Vastgoed Mixfonds

Financieel

Meer dan tien partijen hebben inmiddels belangstelling getoond voor de eventuele overname van de uitstaande participaties of de directe vastgoedportefeuille van het Vastgoed Mixfonds.

De beheerder van het beursgenoteerde fonds, WVN Management in Weesp, onderzoekt momenteel alle strategische opties voor de toekomst. Volgens de op 17 mei aangetreden directeur Marc Gieling van WVN Management kan dit betekenen dat door derden een openbaar bod wordt uitgebracht op de uitstaande participaties. Een andere mogelijkheid is dat door derden een bod wordt gedaan op alle vastgoedbeleggingen van het fonds. Gieling benadrukt dat in weerwil van eerdere berichten in vastgoedmedia er nog geen sprake is van concrete biedingen.Vorige week maandag legden de beide bestuurders van WVN Management – Jaap van Voorst Vader en Otto ter Haar – hun functies neer. Met het gereedkomen van de jaarcijfers over 2003 vonden zij het moment aangebroken om de weg vrij te maken voor een nieuw bestuur dat zich in samenspraak met de door de AFM benoemde stille curator zal beraden over de toekomst van het fonds. Voor zijn benoeming tot statutair directeur van WVN Management was Gieling (35) als assetmanager voor het Vastgoed Mixfonds werkzaam. Binnenkort zal ook een tweede bestuurder worden benoemd. Het Vastgoed Mixfonds staat sinds eind vorig jaar onder toezicht van beurswaakhond AFM. Fortis Bank Corporate & Investment Banking is recent aangesteld als financieel adviseur om het Vastgoed Mixfonds te begeleiden bij de heroriëntatie op de toekomst en de mogelijke liquidatie van het fonds. Gelet op de grote belangstelling van uiteenlopende partijen verwacht Peter Gaasbeek van Fortis dat de eventuele verkoop van de uitstaande participaties danwel van de directe vastgoedportefeuille volgende maand al kan rondkomen.De vastgoedportefeuille van het Vastgoed Mixfonds had op 31 december 2003 een waarde van 170 miljoen euro. Over de actuele taxatiewaarde van de directe vastgoedportefeuille wil Gaasbeek in verband met de mogelijke verkoop geen mededelingen doen. De portefeuille bestaat uit winkels, kantoren en enkele woningen. Recentelijk zijn twee panden verkocht. Er zijn nu nog 35 gebouwen verspreid over het hele land.

Reageer op dit artikel