nieuws

VastNed O/I verdubbelt beleggingsresultaat

Financieel

Het vastgoedfonds VastNed Offices/Industrial heeft zijn totaal beleggingsresultaat gedurende de eerste negen maanden van dit jaar verdubbeld tot 22 miljoen euro.

Dat kwam voornamelijk door een aanzienlijk beter indirect beleggingsresultaat. Het direct beleggingsresultaat liep terug van 36,8 miljoen euro naar 31,3 miljoen euro. De bruto huuropbrengsten namen af tot 70,8 miljoen euro, voornamelijk als gevolg van de in 2003 en 2004 gerealiseerde verkopen en de afgenomen bezettingsgraad. De bezettingsgraad verminderde tot 84 procent. Dat was een jaar geleden nog 89,5 procent. De exploitatiekosten zijn gedaald tot 9,4 miljoen euro. Het indirect beleggingsresultaat bedroeg 9,2 miljoen euro negatief tegen 25,7 miljoen euro negatief gedurende de eerste drie kwartalen van 2003. Het indirect beleggingsresultaat bestond ondermeer uit gerealiseerde verkoopopbrengsten boven taxatiewaarde ter waarde van 3,1 miljoen euro positief en 17,6 miljoen euro negatief aan ongerealiseerde waardemutaties van de vastgoedportefeuille.De waarde van de vastgoedportefeuille liep terug van 1,3 miljard euro tot 1,2 miljard euro. In het derde kwartaal heeft het vastgoedfonds een kantoorpand aan de Huis te Landelaan 492 in Rijswijk verkocht voor 2,1 miljoen euro aan woningcorporatie Vestia in Den Haag. Het gebouw wordt herontwikkeld tot huisvesting voor bejaarden. Ook werd een klein semi-industrieel object aan de Debbemeerstraat 8 te Hoofddorp verkocht voor 0,4 miljoen euro. Deze verkopen leverden een verkoopwinst op van 0,5 miljoen euro. Daarnaast heeft het bedrijf zijn belang in dochtermaatschappij Intervest Offices teruggebracht van 58,8 procent tot 55,6 procent. Hiermee werd een boekwinst van 1,3 miljoen euro geboekt.     

Reageer op dit artikel