nieuws

vastned doet kantoren in de verkoop

Financieel

CEO Reinier van Gerrevink van het Rotterdamse vastgoedfonds VastNed Officies/Industrial heeft tegen analisten van zakenbank Kempen & Co te kennen gegeven dat hij voor 50 à 100 miljoen euro kantoren zal verkopen buiten de Randstad.

Bovendien wil de vastgoedonderneming nog eens vijf grote Belgische kantoorpanden van de hand te doen. Drie panden liggen in Zaventem, nabij de internationale luchthaven, een in Kortenberg en een in Leuven.De Belgische portefeuille die in de etalage staat heeft een omvang van 82.518 m2. De jaarlijkse huuropbrengsten bedragen theoretisch 10,2 miljoen euro, maar vanwege de hoge leegstand van 50 procent zijn de feitelijke netto huurinkomsten slechts 2,4 miljoen euro. VastNed rekent op een opbrengst van ongeveer 90 miljoen euro. De verkoop zou betekenen dat de leegstand in de Belgische VastNed-portefeuille daalt van 18 naar 11 procent. Verder maakte Van Gerrevink aan Kempen & Co duidelijk dat zijn onderneming de aankoop van twee kantoorgebouwen in Duitsland op het oog heeft met een rendement van 5,5 procent. Het investeringsvolume ligt tussen de 30 en 40 miljoen euro.

Reageer op dit artikel