nieuws

vastgoedmarkt belgië kan groeien met 3,1 miljard

Financieel

Eind juni wordt de schuldgraad van Belgische vastgoedbeleggingsfondsen verhoogd van 50 procent tot een maximum van 65 procent.

Daarmee kan het investeringsvermogen van de elf Belgische ‘vastgoedbevaks’ met 3,1 miljard euro stijgen. Dat meldt het Vlaamse dagblad De Tijd.De overheid wil met de nieuwe wet beursgenoteerde Belgische vastgoedbedrijven beter laten concurreren met buitenlandse sectorgenoten. Door de huidige 50-procentregel hebben de Belgische vastgoedinvesteerders moeite hoge prijzen te betalen voor kantoorgebouwen. Per 19 juni hadden de elf bevaks een gemiddelde schuldgraad van 41,94 procent, goed voor een gezamenlijke schuld van 2,5 miljard bij een balans van zes miljard euro. Volgens ING België kan de totale balans naar 10 miljard euro bij een schuld van 6,5 miljard. Voorwaarde is wel dat er voldoende goede projecten op de markt zijn, aldus ING in De Tijd.

Reageer op dit artikel