nieuws

Vastgoedfonds VHS dient klacht in tegen De Telegraaf

Financieel

Directievoorzitter Ed Maas van het beursgenoteerde vastgoedfonds VHS heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen De Telegraaf.

De klacht richt zich tegen de berichtgeving over het eventueel van de beurs afhalen van VHS en het vermeende fraudeonderzoek bij VHS door beurswaakhond AFM. De zaak wordt behandeld op 25 juni.Dat zei Maas na afloop van de vrijdag gehouden aandeelhoudersvergadering van VHS. Volgens Maas heeft hij nooit gezegd tegen De Telegraaf dat hij zijn fonds van de beurs zou halen, zoals de krant in januari schreef. ‘Toen ik dat vervolgens publiekelijk ontkende, schreef De Telegraaf daarna dat we dat niet deden omdat wij dat niet zouden kunnen financieren.’ Ook dat is pertinent onjuist’, stelt een verbolgen Maas. Verder richt zijn toorn zich tegen een door De Telegraaf gepubliceerd artikel onder de kop ‘Onderzoek fraude Ed Maas’, waarin werd gesteld dat er een onderzoek zou zijn ingesteld door de AFM naar VHS en zijn eigen persoon. Volgens Maas is daar nooit sprake van geweest. Voorts zou de AMF inmiddels tot de conclusie zijn gekomen dat de geruchtmakende via de Nederlandse Beleggingscombinatie (NDC) verlopen aandelentransactie destijds geheel conform de Wet Melding Zeggenschap is verlopen. ‘Waar het onderzoek van de AMF zich nu nog op richt weet ik niet. Dat wil de AFM niet zeggen.’ De voormalige LPF-voorzitter wil het oordeel van de Raad voor de Journalistiek over De Telegraaf-berichtgeving afwachten en zal zich vervolgens beraden over een eventuele gang naar de rechter. Oud-huisbankier Staalbankiers beëindigde eerder dit jaar de relatie met VHS, mede door de negatieve publiciteit rond het fonds. Ook werden twee bankmedewerkers ontslagen vanwege ongeoorloofde transacties om de koers van VHS te manipuleren. De vastgoedonderneming bankiert nu alweer een tijdje ‘naar volle tevredenheid’ bij de Rabobank. ‘VHS is van die overstap financieel zeker niet slechter geworden’, bekent Maas op vragen van aandeelhouders. ‘Dit hadden we eigenlijk veel eerder moeten doen. De Rabobank past beter bij de huidige omvang van VHS.’    

Reageer op dit artikel