nieuws

vastgoed fundament fonds koopt twee gebouwen

Financieel

Het Vastgoed Fundament Fonds heeft zijn vastgoedportefeuille uitgebreid met de aankoop van twee kantoorgebouwen.

Het eerste kantoorgebouw bevindt zich in Almere, gelegen in de Gooise Poort en heeft Micromass als huurder. De tweede aankoop is het Bankencentrum in Arnhem. Dit gebouw heeft verschillende huurders waaronder de Rabobank. De huurcontracten lopen tot 2010 en worden jaarlijks geïndexeerd (waardoor deze beleggingen inflatiebestendig zijn). Het vrijstaande kantoorgebouw in Almere heeft een oppervlakte van in totaal 1523 m2 met 25 parkeerplaatsen. Het maakt deel uit van een complex van zes kantoorgebouwen. De huurder, Micromass, maakt en verkoopt massa spectrometers en analyse apparatuur voor de levensmiddelenindustrie. Het Bankencentrum in Arnhem heeft op de begane grond winkelruimte voor de uitoefening van het bankbedrijf. Op de eerste verdieping is een aantal kantoren gehuisvest. Het centrum heeft verschillende huurders, waaronder Rabobank, SNS Bank en de St Onderwijs Service bureau. Het pand heeft een oppervlakte van in totaal 3192 m2 en beschikt over 41 parkeerplaatsen. Het Vastgoed Fundament Fonds heeft de twee panden aangekocht voor 9 miljoen euro. DTZ Zadelhoff en Wouters Makelaars zijn opgetreden als bemiddelend makelaar. Het Vastgoed Fundament Fonds is een niet beursgenoteerde vastgoedbeleggingsinstelling. Het fonds wordt actief beheerd door Annexum.

Reageer op dit artikel