nieuws

vastgoed bpl groeit met 74 miljoen euro

Financieel

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft de waarde van de directe vastgoedportefeuille vorig jaar zien toenemen met 74,4 miljoen euro tot een totaal van 1,488 miljard euro.

Het aandeel dat vastgoed inneemt in de totale beleggingsportefeuille liep terug van 27 procent naar 25 procent. Het rendement op de vastgoedportefeuille kwam uit op 11,1 procent. Dat is aanzienlijk beter dan de benchmark (10,2 procent). De portefeuille bestaat voor 68 procent uit eengezinswoningen, 12,9 procent appartementen, 11,4 procent winkels, 6,2 procent kantoren en 1,6 procent landbouwgrond.Er werd in 2005 voor 48,9 miljoen euro geïnvesteerd. Daarnaast is het aandeel in de grondbank van Rotij Projecten via de Samenwerking Landbouw CV uitgebreid van 20 naar 33 procent. Hiermee was een bedrag gemoeid van ruim 5,5 miljoen euro. Het totaal aan verkopen kwam uit op bijna 48 miljoen euro. In 2005 werden onder meer de gehele kantorencomplexen te Zoetermeer (Salamanca) en Den Haag verkocht. Van het gemengde complex te Arnhem werd het segment gestapelde bouw, dat bestaat uit 54 appartementen, verkocht.

Reageer op dit artikel