nieuws

Triodos en Bouwfonds lanceren duurzaam vastgoedfonds

Financieel

In samenwerking met Bouwfonds Asset Management lanceert Triodos Bank een vastgoedfonds dat uitsluitend belegt in duurzaam gebouwde bedrijfspanden en monumenten.

Het beleggingsfonds is volgens de initiatiefnemers het eerste duurzame vastgoedfonds in Nederland. Bij de selectie van de panden wordt een methodiek gebruikt die door Triodos Bank in exclusieve samenwerking met Novem (Nederlandse Organisatie voor Energie en Milieu) voor het fonds is ontwikkeld. Triodos Bank, die zich profileert als pionier in duurzaam en groen bankieren, zegt hiermee een marktstandaard te zetten voor duurzaam vastgoed in Nederland.Fondsmanager Bas Ruter: ‘Het fonds stimuleert een zorgvuldiger gebruik van bouw- en grondstoffen, energie en water. Het fonds belegt in de meest innovatieve duurzame kantoren en winkels. Maar ook in bestaande gebouwen die vervolgens duurzaam worden gerenoveerd en beheerd.’Het fonds heeft naast duurzaam bouwen een speciale interesse voor beleggingen in monumentale gebouwen die vanwege hun schoonheid, hun betekenis voor de wetenschap of hun cultuurhistorische waarde officieel als monument zijn aangewezen.Het Triodos Vastgoedfonds verwacht in de periode van introductie een fondsvermogen van 35 miljoen euro te realiseren. De koers per certificaat van aandeel bedraagt bij introductie 25 euro. Er wordt op lange termijn een direct rendement van 6 procent op jaarbasis verwacht met daarnaast de waardemutatie van het vastgoed. Bouwfonds is verantwoordelijk voor de aankoop en het beheer van de gebouwen in het fonds.

Reageer op dit artikel