nieuws

TCN ambieert controle over Ballast Nedam

Financieel

TCN Property Projects staat op het punt controle te verwerven over bouwbedrijf Ballast Nedam via een zogeheten ‘reversed take-over’, zo meldt het Financieele Dagblad.

Daarbij blijft de beursnotering van Ballast Nedam gehandhaafd. Volgens betrokkenen zijn de gesprekken tussen TCN en Ballast Nedam in een vergevorderd stadium. Eerder dit jaar kochten TCN en investeringsmaatschappij Wedge ieder een belang van 24 procent in Ballast Nedam van het Duitse Hochtief. Bij het afsluiten van deze transactie in april zeiden TCN en Wedge al het gezamenlijk belang van 48 procent te willen uitbreiden. Topman Rudy Stroink van TCN refereerde in de juni/juli uitgave van Vastgoedmarkt aan het strategisch belang van de voorgenomen overname van Ballast Nedam door TCN en Wedge. Stroink bij die gelegenheid: ‘Als je kijkt naar de potentie van infrastructurele werken in Nederland die nog moeten worden uitgevoerd, dan weet iedereen dat dat niet door de overheid zelf kan worden ontworpen, gefinancierd en uitgevoerd. De overheid heeft daar simpel gezegd niet langer de middelen voor. Een bedrijf dat groot genoeg is en alle middelen in huis heeft om daarop adequaat in te spelen, heeft een voorsprong. TCN Property Projects, met zijn strategische partners, wil zo’n bedrijf zijn.’ Ballast Nedam geeft nieuwe aandelen uit die bij TCN worden geplaatst, zo luidt het scenario. Met de opbrengst betaalt Ballast de overname van TCN, dat op zijn beurt een controlerend belang in het bouwbedrijf krijgt. Tegen de huidige koers zou Ballast Nedam het aandelenkapitaal volgens bronnen met ongeveer 65 procent moeten uitbreiden. Daarmee zou TCN 53 procent van de aandelen van Ballast Nedam verkrijgen. Het belang van Wedge zou verwateren tot ongeveer 14 procent. TCN zou zo de beursnotering van Ballast Nedam kunnen handhaven. Naar verluidt ruimt de huidige voorzitter van de raad van bestuur van Ballast Nedam, René Kottman, het veld bij een overname door TCN. Hij zal dan worden opgevolgd door Stroink.

Reageer op dit artikel