nieuws

sns reaal neemt hypotheekverstrekker over

Financieel

SNS Reaal en ING hebben een principeovereenkomst getekend voor de overname van Regio Bank voor een totaal bedrag van 50,5 miljoen euro.

Evenals CVB Bank, de franchiseformule van SNS Reaal met 435 vestigingen, biedt Regio Bank via 380 onafhankelijke tussenpersonen door heel Nederland bancaire producten aan zoals hypotheken en sparen. ?Deze overname betekent een belangrijke versterking van de distributiekracht van onze franchiseformule en draagt bij aan het realiseren van de groeiambities van de groep’, aldus SNS Reaal bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen. ?Regio Bank richt zich precies op de kernproducten waarop ook SNS Bank mikt: hypotheken en sparen via een sterk distributienetwerk. Wij heten de nieuwe collega’s van Regio Bank graag welkom en bouwen, samen met onze tussenpersonen, verder aan onze succesvolle franchiseformule.’ Met de overname van Regio Bank creëert SNS Reaal een toonaangevende franchisepositie voor bancaire producten in Nederland, met meer dan 800 tussenpersonen. Het aantal tussenpersonen in de Randstad, een belangrijke groeimarkt voor SNS Reaal, neemt toe met 55 kantoren.SNS Reaal is van plan de activiteiten van CVB Bank en Regio Bank samen te voegen. De nieuwe combinatie zal een gezamenlijke hypotheekportefeuille beheren van 6,2 miljard euro(een toename van 2,6 miljard) en 4,3 miljard euro (een toename van 2,8 miljard) aan toevertrouwde spaargelden. Door deze overname zal de totale hypotheekportefeuille van SNS Reaal toenemen met ongeveer 5 procent en het marktaandeel van de groep op de spaarmarkt toenemen met ruim 1 procentpunt tot 7,6 procent. De definitieve transactie is onder meer afhankelijk van verdere due dilligence, de benodigde goedkeuringen door de toezichthoudende autoriteiten en advisering van de betrokken ondernemingsraden.

Reageer op dit artikel