nieuws

Oprichters Vastgoed Mixfonds verliezen kort geding

Financieel

De twee oprichters van het beursgenoteerde Vastgoed Mixfonds hebben het kort geding verloren dat zij hadden aangespannen tegen de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In dat kort geding eisten zij het vertrek van de door de AFM aangestelde stille curator bij het omstreden Vastgoed Mixfonds, dat aan hun adviesketen Wagner & Partners is gelieerd.Sinds zijn benoeming tot stille curator op 30 december 2003 door de beurswaakhond inventariseert mr Jan Kees Brandse onder andere de verhoudingen tussen de participanten in het beursgenoteerde fonds, de beheerder en de aandeelhouder van de beheerder. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de eind 2003 voorgestelde afkoop of overname van de beheerovereenkomst tegen betaling van 15 miljoen euro aan de beheerder. Veel participanten in het fonds hebben zich onder leiding van beleggersactivist Frans Faas tegen die betaling gekeerd.Het Vastgoed Mixfonds is ruim drie jaar geleden opgericht door de directeur-grootaandeelhouders van de landelijk opererende adviesketen Wagner & Partners (W&P), Heinz Wagner en Jos Nuijen. Via een participatiemaatschappij hebben zij ook de aandelen in handen van beheerder WVN Management. Cliënten van W&P werd geadviseerd in het Vastgoed Mixfonds te stappen, via overwaardeconstructies en extra leningen.De twee stelden in het kort geding dat de aanstelling van de curator door AFM onwettig was, het fonds sinds de aanstelling van Brandse schade lijdt doordat er geen besluiten meer worden genomen en de kosten van zijn onderzoeken buitensporig zijn. De Rotterdamse voorzieningenrechter veegde deze argumenten van tafel. Een woordvoerder van de AFM wilde geen commentaar geven op het vonnis, maar wees er in een telefoongesprek op dat ‘de AFM tot dusverre nog nooit in het ongelijk is gesteld door de rechter.’

Reageer op dit artikel