nieuws

Opnieuw outperformance Nederlandse fondsen ING Real Estate

Financieel

De drie Nederlandse vastgoedfondsen van ING Real Estate —het ING Dutch Office Fund, het ING Dutch Retail Fund en het ING Dutch Residential Fund— hebben elk een rendement laten zien dat beter is dan hun respectievelijke benchmarks in 2003.

Dit is het vijfde jaar van outperformance voor het kantorenfonds en het derde jaar op een rij voor het woning- en het winkelfonds sinds de ROZ/IPD benchmarks in 1998 vastgesteld werden.De ING Dutch Office Fund portfolio (belegd vermogen 1,7 miljard euro) behaalde in 2003 een rendement van 5,7 procent, tegenover 4,8 procent voor the ROZ/IPD benchmark voor kantoren. De ING Dutch Retail Fund portfolio (belegd vermogen 1,4 miljard euro) kwam voor 2003 uit op een rendement van 9,9 procent. Dit betekent een outperformance vergeleken met de ROZ/IPD benchmark voor de winkelsector, die op 9,1 procent is vastgesteld. De ING Dutch Residential Fund portfolio (belegd vermogen 850 miljoen euro) ten slotte behaalde een rendement van 7,8 procent in 2003, tegenover de 7,1 procent van de ROZ/IPD benchmark voor woningen. Bij het bepalen van de outperformance is uitgegaan van standing investments.

Reageer op dit artikel