nieuws

Omzetdaling voor Van Wijnen

Financieel

Bouw- en projectontwikkelingsbedrijf Van Wijnen uit Baarn heeft vorig jaar zijn omzet met 51 miljoen euro zien dalen tot een niveau van 386 miljoen euro.

Het nettoresultaat kwam uit op 11,8 miljoen euro oftewel 3,1 procent (2002: 14 miljoen euro oftewel 3,2 procent). Met een solvabiliteit van 31,7 procent (2002: 29,6 procent) blijft Van Wijnen financieel gezond. Het beleid van het bedrijf heeft vorig jaar in het teken gestaan van de uitbreiding van de strategische grondposities en de afronding van eerder gedane acquisities in het concern. Van Wijnen ziet 2004 met ‘voorzichtig vertrouwen’ tegemoet. De voorzichtigheid wordt ingegeven door de huidige conjuncturele ontwikkelingen die als ‘zeer ongewis’ worden omschreven. Het vertrouwen is gebaseerd op de orderportefeuille die 1,01 miljard euro (2002: 1,1 miljard euro) beslaat.

Reageer op dit artikel