nieuws

nieuwe beleggingsinstelling koopt twee panden

Financieel

De nieuwe fiscale beleggingsinstelling Berckheijde Strategisch Vastgoed heeft gisteren haar eerste twee panden aangekocht.

Het betreft een aan de A1 gelegen kantoor met showroom van Lease Unlimited in Deventer en een geheel gerenoveerd klooster in Oegstgeest. De showroom is aangekocht voor 5.195.000 euro binnen een sale-and-lease-backconstructie, waarbij de overeengekomen huurperiode vijftien jaar bedraagt. Lease Unlimited is een dochteronderneming van Pouw Automotive Groep. Het klooster in Oegstgeest is deels verhuurd aan Van Harte & Lingsma, een landelijk opererende advies- en trainingsgroep. Ook met deze onderneming is een sale-and-lease-back aangegaan voor een periode van dertien jaar. Hier bedraagt de koopprijs 3.950.000 euro.De onlangs uit een fusie ontstane Duitse Hypo Real Estate Bank International heeft een financiering verstrekt van 5,8 miljoen euro. De eerste emissie van aandelen van de naamloze vennootschap heeft het resterende bedrag opgeleverd. De directie van Berckheijde Strategisch Vastgoed, die wordt gevormd door Berckheijde Vastgoed Beleggingen, verwacht voor de zomer van 2006 een tweede emissie, met coupures van 50.000 euro, te gaan plaatsen waarmee nieuwe vastgoedaankopen kunnen worden gedaan. Er wordt naar gestreefd de nieuwe panden eveneens uit sale-and-lease-backconstructies te verwerven.

Reageer op dit artikel