nieuws

negatieve cijfers gpr 250 europe april

Financieel

In de afgelopen maand hebben Europese vastgoedaandelen gemiddeld genomen een negatieve (-2,8 procent) total return performance laten zien, waarbij slechts vijf landen positief presteerden.

Slechts Spanje (+1,9 procent), Turkije (+0,6 procent), Nederland (+ 0,5 procent), Oostenrijk (+0,4 procent) en Zwitserland (+0,1 procent) bleven aan de goede kant van de nullijn, maar ook Italië (-1,9 procent) en België (-2,2 procent) deden het beter dan het gemiddelde, zoals weergegeven door de GPR 250 Europe index, met daarbij de performances gemeten in lokale valuta. Minder-dan-gemiddelde, en dus ook negatieve performances, werden behaald door de ondernemingen in Denemarken (-3,1 procent), het Verenigd Koninkrijk (-3,3 procent), Finland (-3,4 procent), Duitsland (-5,5 procent), Frankrijk (-6,2 procent), Polen (-8,1 procent), terwijl de Zweedse ondernemingen de meest negatieve performance realiseerden met -8,6 procent.

Reageer op dit artikel