nieuws

meer winst voor bouwfonds

Financieel

Bouwfonds heeft zijn nettowinst het afgelopen halfjaar met 30 procent verhoogd tot 92 miljoen euro.

Ook over het gehele boekjaar verwacht de grootste projectontwikkelaar van Nederland een hogere winst te kunnen presenteren. Het is de vraag of Bouwfonds daar nog de gelegenheid toe krijgt, want eigenaar ABN Amro zal de dochteronderneming in de tweede jaarhelft in delen verkopen.Het onderdeel van Bouwfonds dat zich bezighoudt met vastgoedfinanciering gaat waarschijnlijk voor 840 miljoen euro naar de bankverzekeraar SNS Reaal. Rabobank koopt voor 845 miljoen euro de activiteiten op het gebied van vastgoedontwikkeling en vermogensbeheer. ABN Amro hoopt de verkoop van Bouwfonds in het vierde kwartaal af te ronden.De onderdelen die Rabobank koopt, hebben afgelopen halfjaar goed gedraaid. De resultaten in projectontwikkeling stegen fors, mede dankzij de oplevering en gunning van een aantal projecten. De vermogensbeheerder van Bouwfonds profiteerde van de introductie van nieuwe fondsen en een toename van het toevertrouwde vermogen. De prooi van SNS Reaal toonde in de eerste jaarhelft slechts een geringe groei. Ondanks een verkrapping van de winstmarge namen de resultaten wel toe, aldus Bouwfonds. De projectontwikkelaar heeft de baten met bijna een vijfde verhoogd tot 292 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg 30 procent tot 139 miljoen euro.

Reageer op dit artikel