nieuws

inrev legt register aan van fund of funds

Financieel

De European Association for Non-listed Real Estate Vehicles (INREV) heeft onlangs een register aangelegd van zogenoemde ‘fund of funds’.

Het register bevat momenteel elf van dergelijke fondsen. Het gaat om zeven fondsen die in Europese vastgoedfondsen beleggen, drie in Aziatische fondsen en een fund of funds dat wereldwijd belegt.Fund of funds zijn niet-beursgenoteerde fondsen gericht op institutionele beleggers die in niet-beurs genoteerde vastgoedfondsen beleggen. Het register, dat alleeen toegankelijk is voor INREV-leden, bevat gegevens over de omvang van de fund of funds, de structuur (open- of closed-end), de beleggingsstrategie en in welke geografische en sectorale markten zij beleggen. Gemiddeld beleggen de fund of funds in tien verschillende fondsen.Een fund of funds is een tamelijk nieuw fenomeen. Begin dit jaar werd het eerste en tevens grootste fund of funds, Aberdeen Indirect Property Partners (AIPP), gesloten voor nieuwe investeerders. Met een eigen vermogen van 623 miljoen euro zal AIPP een portefeuille opbouwen van beleggingen in vastgoedfondsen in heel Europa.Volgens INREV-onderzoeker Ville Raitio is de gemiddelde streefomvang van het eigen vermogen van de elf geregistreerde fondsen zo’n 400 miljoen euro. Hij verwacht dat het register eind dit jaar 25 fund of funds zal omvatten. Zover hem bekend is, zijn er nu 20 fund of funds.

Reageer op dit artikel