nieuws

ing volledig uit deutsche hypothekenbank

Financieel

ING heeft de verkoop van zijn belang in Deutsche Hypothekenbank afgerond.

Het belang van 83,7 procent is verkocht aan de Duitse banken BHF-Bank en M.M. Warburg & Co en aan de private investeerders Peter Dohle Schiffahrts-KG en Josef H. Boquoi Familienstiftung. De verkoop werd al op 10 augustus bekendgemaakt.De verkoop resulteert voor ING in een nettoverlies van ongeveer 83 miljoen euro, dat zal worden geboekt in het derde kwartaal van 2006. De verkoop zal het naar risicogewogen kapitaal van de bankactiviteiten verminderen met euro 9,8 miljard euro en meer dan euro 600 miljoen aan Tier-1 kapitaal vrijmaken. De Tier-1 ratio van ING Bank zal daardoor met zo’n 17 basispunten verbeteren.ING kreeg het belang in Deutsche Hypothekenbank in 1999 als onderdeel van de aankoop van BHF Bank AG. Volgens ING maakt de verkoop deel uit van zijn strategie zich te richten op kernactiviteiten en het kapitaal aan te wenden voor activiteiten waarin het de hoogste rendementen kan halen.

Reageer op dit artikel