nieuws

ING Real Estate nu grootste vastgoedbelegger ter wereld

Financieel

De portefeuille van ING Real Estate, inclusief vastgoedfinancieringen, is gestegen tot 49 miljard euro eind september, vergeleken met 42 miljard het jaar daarvoor.

ING Real Estate is recent uitgeroepen tot de grootste vastgoedbeleggingsmaatschappij ter wereld, gemeten naar beheerd vermogen. Dat blijkt uit de toelichting van de directie op de kwartaalcijfers van de ING Groep. Volgens woordvoerster Valesca Stols van ING Real Estate is er door de onderneming verder geen ruchtbaarheid aan gegeven. ‘Wij gaan niet voor omvang maar voor kwaliteit.’ De groei is vooral toe te schrijven aan ING Real Estate Investment Management (REIM), de vorming van twee nieuwe fondsen en de aankoop van Rodamco Asia. De financiële prestaties van ING Real Estate Finance bleven zich gunstig ontwikkelen gedurende de eerste negen maanden van dit jaar. De portefeuille heeft nu een waarde van 16,9 miljard euro. ING Real Estate Development kon zijn orderportefeuille in de afgelopen maanden verder uitbreiden met opdrachten in steden in Frankrijk en Nederland. Daarnaast werden er verschillende projecten in Nederland, Italië en Hongarije verkocht.     

Reageer op dit artikel