nieuws

homburg invest volgende week naar de beurs

Financieel

Vastgoedtycoon Richard Homburg keert terug naar de beurs in Amsterdam.

Een van zijn ondernemingen, Homburg Invest, krijgt volgende week vrijdag een beursnotering, zo liet Homburg donderdag weten. Homburg Invest, met een hoofdkantoor in het Canadese Halifax, is al genoteerd aan de beurs van Toronto. Het vastgoedbedrijf bestaat sinds 2001 en beheert woningen, kantoren, opslagruimten en winkelcentra in Canada. De onderneming wil zijn activiteiten uitbreiden naar Nederland. Homburg Invest gaat vier grote vastgoedobjecten aankopen, waaronder het hoofdkantoor van KPN in Groningen en het hoofdkantoor van de lichtdivisie van Philips in Eindhoven. Willem Vermeend, voormalig minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid voor de PvdA, zit in de adviesraad van Homburg Invest. Eef Brouwers, voorheen woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst, heeft hierin ook zitting. Richard Homburg was eerder in het bezit van een beursgenoteerde onderneming: Uni-invest. Die werd eind 2002 van de beurs gehaald na een overname van bijna 900 miljoen euro door De Merwede Groep. Uni-invest had 78 jaar lang een beursnotering.

Reageer op dit artikel