nieuws

homburg haalt slechts 50 miljoen euro op

Financieel

Vastgoedinvesteerder Homburg is van plan om, als de omstandigheden dat toelaten, later dit jaar via een nieuwe emissie geld uit de markt te halen om het groeiscenario te kunnen ondersteunen.

Dat heeft Richard Stolle, President European Operations van het vastgoedfonds, vrijdag gezegd tegen Betten. Hij kon nog niet aangeven hoe groot die emissie zal zijn. De aankondiging is een reactie op de eerdere uitgifte van 14,28 miljoen aandelen tegen 3,5 euro (sluitingskoers vrijdag: 3,90 euro). Het bedrijf haalde daarmee 50 miljoen euro op, aanzienlijk minder dan de 200 miljoen euro die Homburg aanvankelijk dacht binnen te halen. Stolle neemt begeleidende bank Fortis niets kwalijk.Richard Homburg, CEO of Homburg, wijt de lagere opbrengst aan de verslechterde marktomstandigheden. ‘De meeste financiers willen niet investeren vanwege de kwetsbaarheid en de daling van de beurskoersen van afgelopen weken’, aldus Homburg. Hij gaat er echter van uit dat zijn investeringen groei genereren, die hij zal delen met al zijn financiers. Homburg realiseert 30 procent van zijn omzet uit investeringen in winkels. 32 procent komt uit industriële projecten en 34 procent uit de kantorenmarkt. Zo’n 4 procent van de omzet komt uit woningen.

Reageer op dit artikel