nieuws

Grontmij ligt op koers

Financieel

De reorganisatie bij Grontmij heeft vruchten afgeworpen.

Het advies- en ingenieursbureau behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar een winst van 5,1 miljoen euro. In dezelfde periode van het vorige jaar was dat nog 2,1 miljoen euro. De winst kon stijgen doordat het bedrijf de kosten flink heeft weten terug te dringen door te snijden in het aantal banen. Er zijn nu 190 banen minder dan eind vorig jaar. De omzet steeg licht en kwam uit op 250 miljoen euro, tegen 242 miljoen euro in de eerste helft van 2003.Het concern ligt in de eerste zes maanden van dit jaar op koers, aldus Grontmij. De eind vorig jaar ingezette reorganisatie, die vanaf 2005 een kostenbesparing van 15 tot 20 miljoen op jaarbasis moet opleveren, verloopt volgens plan. In het kader van die reorganisatie verdwijnen er 235 banen.

Reageer op dit artikel