nieuws

goed vastgoedjaar klm-pensioenfondsen

Financieel

De vastgoedbeleggingen van de drie KLM-pensioenfondsen hebben goed gerendeerd in 2005.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2005 van de Stichting Vliegend Personeel KLM, de Stichting Algemeen Pensioenfonds KLM en de Stichting Pensioenfonds KLM-Cabinepersoneel.De waarde van de vastgoedportefeuille van het Vliegend Personeel steeg van 612 miljoen euro tot 725 miljoen euro. Het rendement bedroeg 15,1 procent. Dit kwam vooral dankzij het beursgenoteerd vastgoed, waarvan de koersen opnieuw sterk zijn gestegen. In de vastgoedportefeuille is opnieuw een stap gezet in de verdere regionale spreiding binnen de belangrijkste vastgoedmarkten. Het rendement van de veel kleinere vastgoedportefeuille van het KLM-Cabinepersoneel is uitgekomen op 14,8 procent. De omvang van de portefeuille groeide van 69 miljoen tot 88 miljoen euro. De waarde van de vastgoedportefeuille van het Algemeen Pensioenfonds ging met 87 miljoen euro omhoog tot 392 miljoen euro. Het rendement bedroeg 14,9 procent. Dit was vooral te danken aan de uitstekende prestatie van het beursgenoteerde vastgoed.

Reageer op dit artikel