nieuws

Goed eerste halfjaar Vastgoed Rabobank

Financieel

Het bedrijfsonderdeel Vastgoed van de Rabobank Groep, bestaande uit Rabo Vastgoed en FGH Bank, kende ondanks de malaise op de vastgoedmarkt een goed eerste halfjaar.

In de eerste helft van 2004 behaalde Vastgoed een bedrijfsresultaat voor belastingen van 37 miljoen euro.Dat blijkt uit het halfjaarbericht van de Rabobank. Dochter FGH Bank nam begin 2004 De Lage Landen Vastgoedfinancieringen over, waarmee de positie op het gebied van commerciële vastgoedfinancieringen verder is versterkt. De vastgoedmarkt in Nederland heeft volgens de Rabobank ‘nog steeds te maken met een grote leegstand van kantoren en bedrijfspanden en van herstel lijkt nog geen sprake te zijn.’De kredietportefeuille van FGH Bank nam in de verslagperiode toe met 1,5 miljard euro tot 5,6 miljard euro, waarvan 1,1 miljard euro betrekking had op voorheen De Lage Landen Vastgoedfinancieringen. Rabo Vastgoed zag haar orderportefeuille met 0,4 miljard euro toenemen tot 4,4 miljard euro. De orderportefeuille bestaat uit nog te ontwikkelen woningen en bedrijfsruimten. Met name de positie in woningen is het afgelopen jaar uitgebreid.In de voor de Rabobank Groep belangrijke hypothekenmarkt is de positie als marktleider het afgelopen halfjaar verstevigd. Het marktaandeel in de eerste zes maanden bedroeg 26,2 procent tegenover 25,7 procent eind 2003. De totale winst van de Rabobank Groep pakt met 825 miljoen euro 12 procent hoger uit dan in dezelfde periode in 2003. Als belangrijkste reden voor de winstgroei ziet de bank het beginnende economische herstel.     

Reageer op dit artikel