nieuws

forse winstgroei arcadis

Financieel

Ingenieurbureau en vastgoedonderneming Arcadis boekte vorig jaar de hoogste winst in de geschiedenis van de onderneming.

De winst steeg met 51 procent tot 33,4 miljoen euro, geholpen door een boekwinst van 2,5 miljoen euro op de verkoop van enkele slecht renderende onderdelen. De belangrijkste winstaanjager was echter de milieudivisie, die voor het derde jaar op rij dubbele groeicijfers liet zien. De totale omzet van Arcadis groeide vorig jaar met 11 procent en passeerde daarmee voor het eerst de 1 miljard euro. Arcadis is optimistisch gestemd over de marktontwikkelingen voor dit jaar. Voor de Nederlandse infrastructuurmarkt, de belangrijkste activiteit van het bedrijf in het thuisland, voorziet het bedrijf na enkele magere jaren weer herstel. Zo zal Arcadis onder meer meedingen naar grote projecten, zoals de aanleg van de tweede Coen-tunnel en de A2-tunnel bij Maastricht. Nederland is nog goed voor een kwart van de totale omzet van Arcadis. Het optimisme is verder gebaseerd op de bijdrage van de vorig jaar overgenomen bedrijven met een gezamenlijke jaaromzet van 200 miljoen euro. Veruit de grootste was de overname van het Amerikaanse BBL, dat pas laat in het jaar (september) werd ingelijfd.

Reageer op dit artikel