nieuws

Fors hogere winst Dim Vastgoed

Financieel

Vastgoedonderneming Dim Vastgoed, genoteerd aan Euronext Amsterdam, heeft in de eerste drie maanden van 2004 de winst met 29,2 procent zien stijgen.

De nettowinst steeg van 2,6 miljoen dollar (2,17 miljoen euro) naar ruim 3,3 miljoen dollar. Het Rotterdamse fonds rekent in dollars omdat alle beleggingen in de Verenigde Staten plaatsvinden. De winst per aandeel is met 19,1 procent gestegen tot 0,54 dollar. Het direct rendement over het eerste kwartaal van 2004 bedraagt op jaarbasis 6,7 procent (eerste drie maanden 2001: 6,1 procent op jaarbasis). Het indirect rendement komt uit op 1,8 procent (vorig jaar 1,5 procent).De huuropbrengsten stegen in de periode met bijna 10 procent tot 5,4 miljoen dollar. Dat kwam voornamelijk door de opbrengsten uit nieuwe aankopen. Als aan- en verkopen van panden niet worden meegerekend, stegen de opbrengsten met 1,9 procent. Het Rotterdamse closed-end fonds belegt vooral in winkelcentra in de zuidelijke staten Florida, Georgia, North Carolina en South Carolina. De vastgoedportefeuille van Dim werd in de eerste maanden van 2004 minder waard. De beleggingen stonden eind maart voor 254,2 miljoen dollar op de balans. Toen het boekjaar 2003 werd afgesloten stond daar nog een bedrag van 260,7 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel