nieuws

equity estate richt zich op fund management

Financieel

Equity Estate verlegt zijn koers en gaat zich meer richten op fund management.

De assetmanagement opdracht met Züblin Immobilien Holding zal de komende jaren worden afgebouwd. Met Züblin is overeengekomen dat Equity Estate tot medio 2007 het assetmanagement zal verzorgen voor de vastgoedportefeuille in de Benelux en tot eind eerste kwartaal 2008 voor de Duitse portefeuille.Met de uitbreiding van de fund managementactiviteiten komt het komende jaar de nadruk te liggen op acquisities. De huidige directie van Equity Estate, Enrico van Erkelens en Léon Vié, zal zich hiermee intensief gaan bezighouden.De accentverschuiving binnen Equity Estate is het logische gevolg van de succesvolle lancering van het eerste vastgoedfonds, AB CPFM Europroperty Fund, een joint venture met Arab Bank. Daarnaast wordt momenteel samen met Arab Bank gewerkt aan de structurering van een tweede fonds, AB CPFM Real Estate Holding.Het eerste fonds is sinds medio vorig jaar vol belegd. Het beschikt over een vastgoedportefeuille van ongeveer 125 miljoen euro met kantoren en logistieke beleggingen gesitueerd in de Benelux en Duitsland.Het tweede fonds krijgt ook een omvang van ongeveer 125 miljoen euro. Het beleggingsbeleid zal in zijn landenkeuze en mix van commerciële beleggingen flexibeler zijn dan het eerste fonds. Mogelijk worden ook Franse beleggingen en grootschalige winkelbeleggingen opgenomen in de portefeuille.Naast het fonds voor de Arab Bank vindt momenteel de uitbreiding plaats van de vastgoedportefeuille van de eerste joint venture met Kuwait Finance House, Queristics Investment. Deze activiteiten ontwikkelen zich voorspoedig.

Reageer op dit artikel