nieuws

dim vastgoed verlaagt resultaat 2006

Financieel

Dim Vastgoed, genoteerd aan Euronext Amsterdam, heeft opnieuw de verwachting voor het resultaat in 2006 verlaagd.

De belegger in Amerikaanse winkelcentra verwacht nu een operationeel beleggingsresultaat per aandeel van minimaal 0,10 dollar, waar het eerder uitging van minimaal 0,13 dollar.Over het eerste half jaar leed de onderneming een nettoverlies van 1,69 miljoen dollar. Dit verlies heeft te maken met de uitbetaling van een eenmalige vergoeding voor het opzeggen van het lopende directie- en managementcontract met Dane Investors Management (Dim). Exclusief deze vergoeding werd een nettowinst behaald van 5,6 miljoen dollar. Het resultaat per aandeel bedroeg het eerste halfjaar 0,22 dollar negatief, tegen 1,86 positief een jaar eerder.Dim Vastgoed laat niettemin weten dat het beleid erop gericht blijft om jaarlijks minimaal 8 procent dividend uit te keren. ‘De verwachting is dat in 2007 over het boekjaar 2006 een dividend van 1,57 dollar per aandeel kan worden uitgekeerd’, zo stelde het fonds.De netto huuropbrengsten van het Amerikaanse winkelvastgoed stegen in het eerste halfjaar met 10,9 procent tot 13,2 miljoen dollar. De herwaardering van het onroerend goed bedroeg over de eerste zes maanden van het jaar 4,8 miljoen dollar, ofwel 1,2 procent van de boekwaarde van de portefeuille aan het begin van het jaar.

Reageer op dit artikel