nieuws

Corio leent 417 miljoen euro

Financieel

Vastgoedfonds Corio heeft een onderhandse lening geplaatst van 417 miljoen euro tegen aantrekkelijke voorwaarden.

De looptijden zijn respectievelijk zeven jaar (164 miljoen euro) en tien jaar (253 miljoen euro). De opbrengsten worden gebruikt voor algemene ondernemingsdoeleinden en om bestaande schulden te herfinancieren. De transactie is in lijn met het beleid van Corio om de looptijd van zijn schulden te verlengen en voorziet tevens in een diversificatie van zijn kredietverschaffers. Door deze transactie is de gemiddelde resterende looptijd van de langetermijnleningen verlengd van 4,9 naar 6,5 jaar. Corio heeft een uitgebreide road show in de Verenigde Staten en Europa gehouden om de operationele en financiële strategie van het fonds te presenteren, alsmede de beleggers te informeren over de Europese vastgoedsector, voordat de financiering werd gesloten. Naar verluidt is deze transactie een van de grootste in haar soort voor een Europees vastgoedfonds of een Nederlands beursfonds.     

Reageer op dit artikel