nieuws

bouwfonds boekt 134 miljoen euro winst

Financieel

In verband met de op handen zijnde verkoop van Bouwfonds heeft ABN Amro de jaarcijfers bekendgemaakt van deze dochter, exclusief de hypotheektak.

De nettowinst is uitgekomen op 134,4 miljoen euro. De totale opbrengsten bedroegen 505,6 miljoen euro en de totale kosten 284, 4 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van de bank zijn er geen vergelijkbare cijfers beschikbaar over 2004. De cijfers hebben betrekking op Bouwfonds Property Development, Bouwfonds Property Finance en Bouwfonds Asset Management. Niet inbegrepen zijn de hypotheekactiviteiten, die op 1 januari zijn samengevoegd met de hypotheekactiviteiten van ABN Amro in Nederland. Dat de grootbank af wil van zijn vastgoeddochter is op 14 december vorig jaar reeds aangekondigd. De ABN Amro-woordvoerder wilde over het verkoopproces niet meer kwijt dan dat er ‘veel’ gegadigden zijn.

Reageer op dit artikel