nieuws

bam haalt meer winst dankzij overname am

Financieel

Het bouwconcern BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst geboekt, mede deankzij de overname van de woning- en grondontwikkelingsdivisie van AM, het vroegere AM Wonen.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.De nettowinst steeg tot 31,4 miljoen euro van 23 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2005. De omzet nam toe van 1,46 miljard tot 1,75 miljard euro. De resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten. Zij voorzagen een nettowinst van 26,9 miljoen euro en een omzet van 1,6 miljard euro. De overname van de AM-divisie vertaalde zich vooral in een stijging van het aantal verkochte woningen. In totaal werden 1400 zelfontwikkelde woningen verkocht, waarvan 800 uit de koker van AM. In de eerste drie maanden van 2005 waren dat er 460. De activiteiten in Duitsland bleven opnieuw achter. De utiliteitsbouwactiviteiten van Wayss & Freytag Schlüsselfertigbau leden een verlies van 9 miljoen euro. Dit werd veroorzaakt door tegenvallende inkomsten uit projecten en door de strenge winter. De utiliteitsbouw in Nederland en België droeg wel zijn steentje bij aan de resultaten. De orderportefeuille heeft in het afgelopen kwartaal een recordomvang van 12,3 miljard euro bereikt. Aan het eind van 2005 had het bouwbedrijf voor 10,4 miljard euro aan opdrachten in de boeken staan. BAM denkt dit jaar voor 5,5 miljard euro aan opdrachten uit te voeren. BAM handhaaft de verwachting dat het bedrijf dit jaar een nettowinst haalt van 170 miljoen euro bij een omzet van 8 miljard euro. Analisten vinden deze prognose te conservatief, maar het bouwbedrijf vindt het nog te vroeg om de verwachting aan te scherpen.

Reageer op dit artikel