nieuws

Arcadis ziet winst dalen

Financieel

Arcadis, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft in het derde kwartaal van 2004 de operationele winst zien dalen met 9 procent, vooral door voorzieningen voor de eerder aangekondigde herstructurering in Nederland.

De netto bedrijfsopbrengsten stegen met 7 procent. Hieraan werd vooral bijgedragen door een voortdurende groei in de milieumarkt. Ook de infrastructuuractiviteiten ontwikkelden zich in veel landen gunstig. Zonder eenmalige effecten en exclusief valutadalingen, steeg de netto operationele winst 7 procent. In de eerste negen maanden stegen de bedrijfsopbrengsten 9 procent, terwijl de netto operationele winst vrijwel gelijk bleef. Voor de herstructurering in Nederland is een additionele voorziening getroffen van 6,3 miljoen euro. Het negatieve valuta-effect bedroeg in die periode 3 procent. Eind september werd in Polen Profil overgenomen met een sterke positie in de Poolse infrastructuurmarkt. Na het derde kwartaal werden in de Verenigde Staten enkele acquisities afgerond. De overname van Bessent, Hammack & Ruckman betekent een versterking in de infrastructuurmarkt in Florida, een van de snelst groeiende staten in Amerika. Met de recente overname van de Construction Dynamics Group en Lewis and Zimmerman Associates is de positie versterkt in programma- en bouwmanagement, activiteiten hoger in de waardeketen. Deze acquisities voegen gezamenlijk 43 miljoen euro omzet toe en 380 medewerkers.     

Reageer op dit artikel