nieuws

abp gaat meer in niet-beursgenoteerd vastgoed

Financieel

Pensioenfonds ABP breidt de komende jaren zijn belangen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen en bedrijven uit.

ABP verwacht daar meer rendement te behalen dan op de door regeldruk en kortetermijndenken geplaagde aandelenmarkt. Dat meldde gisteren het Financieele Dagblad. ABP voelt zich als langetermijnbelegger steeds minder thuis op de beurs. ‘We zijn niet blij met de hijgerige sfeer van beoordelen en afstraffen per kwartaal, een sfeer die de aandelenmarkt in toenemende mate kenmerkt’, aldus Roderick Munsters, verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van ABP in het FD.In een reactie laat ABP weten pas meer duidelijkheid te kunnen geven over de verschuivingen nadat het beleggingsplan 2007 is opgesteld. Momenteel heeft het fonds 7 miljard euro, ofwel 4 procent, belegd in niet-beursgenoteerd vastgoed. ABP heeft voor 13 miljard euro aan beursgenoteerd vastgoed uitstaan. Zo heeft het belangen in Corio en Rodamco Europe en is het grootaandeelhouder in vastgoedfondsen als Vesteda, KFN en Simon Property. ABP is een van de grootste pensioenfondsen ter wereld. Het belegt nu bijna 12 procent van de 195 miljard euro aan vermogen in niet-beursgenoteerde effecten.

Reageer op dit artikel