nieuws

Aandeelhouders morren over ING-bod op Rodamco Asia

Financieel

Op de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van het beursgenoteerde vastgoedfonds Rodamco Asia domineerden de kritische en afwijzende geluiden.

Veel aanwezige aandeelhouders hadden gisteren weinig goede woorden over voor het bod dat ING Real Estate heeft uitgebracht op alle uitstaande aandelen van het fonds. Het bod vinden ze in ieder geval te laag, maar eigenlijk wil een aantal beleggers helemaal niet dat het fonds van de beurs wordt gehaald.Azië is immers ‘hot’ als regio om te beleggen en het dividendrendement van Rodamco Asia, voor veel beleggers de hoofdreden om in het fonds te beleggen, is al jaren bovengemiddeld. Daarbij heeft de ten opzichte van de euro sterk verzwakte dollar ervoor gezorgd dat het fonds de afgelopen jaren voor 120 miljoen euro valutaverliezen heeft moeten nemen. Is het moment dat de dollar enigszins herstellende lijkt, dan goed om het fonds te verkopen? De morrende aandeelhouders vonden van niet.Directie en commissarissen bleven onvermurwbaar uitleggen waarom zij wel achter het bod van 18 euro per aandeel blijven staan. Rodamco Asia is te klein om verdere investeringen te doen en een nieuwe aandelenemissie van enig formaat wordt niet kansrijk geacht. Dat zich nu een koper meldt die de intrinsieke waarde van een aandeel wil betalen, betekent volgens hen een kans die moet worden gegrepen. De directie heeft nog wel een brief aan de bieders geschreven waarin zij vraagt het bod te heroverwegen gezien de herstellende dollarkoers die de intrinsieke waarde per aandeel omhoog brengt. ING Real Estate heeft teruggeschreven bij de oorspronkelijke prijs te blijven.

Reageer op dit artikel