nieuws

Dekabank neemt belang in Architrave

Data en technologie

Dekabank neemt belang in Architrave
Maurice-Grassau-Architrave

DekaBank neemt een belang van twaalf procent in de Berlijnse PropTech Architrave, een leverancier van intelligente data in het onroerend goed. De aankoopprijs is niet bekendgemaakt.

Deka Immobilien zal Architrave gebruiken voor  het automatisch herkennen en sorteren van objecten, documenten en documentinhoud, data-analyse dus.

Burkhard Dallosch, managing director van Deka Immobilien: ‘Het digitale aanbod van Architrave is de ideale oplossing voor ons om documentgerelateerde processen aanzienlijk te vereenvoudigen in ons vastgoed. Daarnaast ondersteunen we, door ons aandeel, Architraves plan om een ​​branchebrede gegevensstandaard voor documenten en records te realiseren.’ Maurice Grassau, ceo van Architrave, voegt toe: ‘De deelname van Deka is een teken van groot vertrouwen in ons bedrijf en markeert een nieuwe mijlpaal in onze geschiedenis. We zijn erg blij dat we betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling van de Architrave AI-robot Delphi, maar ook bij het stimuleren van de digitalisering van de gehele vastgoedsector.’

Samen met verschillende vermogensbeheermaatschappijen promoot Deka Immobilien uniforme datastandaarden voor de vastgoedsector als onderdeel van de Real Estate Data Summit (Reds) agenda. In de zomer van 2018 kwamen de deelnemers overeen om catalogus van documentklassen te ontwikkelen, gebaseerd op de normen van de Duitse Gesellschaft für Immobilienwirtschaftliche Forschung (Vereniging voor vastgoedeconomisch onderzoek). De Duitsers willen de uitwisseling van gegevens in de hele sector vergemakkelijken, bijvoorbeeld in het geval van transacties en gebruik van open standaarden in de classificatie. Architrave is één van de veelbelovende Duitse startups die door head of Innovation Thomas Herr van CBRE werd genoemd tijdens Expo Real  20128 in München.

Reageer op dit artikel