nieuws

Waal partner materialenpaspoort Madaster

Data en technologie

Ontwikkelende bouwer Waal is partner geworden van het publieke materialenpaspoort platform Madaster.

Waal partner materialenpaspoort Madaster

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin materialen en gebouwen worden gedocumenteerd, net zoals verkaveling en grondbezit bij het kadaster. Vanuit Madaster kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat veel informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Het documenteren, registreren en archiveren van materialen in gebouwen maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

‘Virtueel bouwen is voor Waal de oplossing om duurzaam en efficiënt produceren mogelijk te maken. Dankzij de toepassing van 3D-BIM in onze ontwerp- en realisatieprocessen zijn we in staat de data van materialen, hoeveelheden en afmetingen inzichtelijk te maken. Met Madaster leggen we deze data vast voor toekomstig gebruik’, stelt Robert de Pagter, Innovatieve Ontwikkelaar Waal.

Waal gaat Madaster toepassen op het project Green Lab in Den Haag. Dit project wordt in opdracht van Van der Vorm Vastgoed turn key ontwikkeld en gerealiseerd. Voor Van der Vorm Vastgoed biedt het materialenpaspoort van Madaster een toekomstige tool in de beheers- en vastgoedstrategie van het gebouw.

Reageer op dit artikel