nieuws

Stevige omzetgroei voor architectenbureaus

Data en technologie

Stevige omzetgroei voor architectenbureaus
Bouwtekeningen

 Zakelijke dienstverleners hebben hun omzet afgelopen kwartaal verder zien toenemen. Vooral architectenbureaus deden goede zaken.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzetgroei in de zakelijke dienstverlening kwam in het tweede kwartaal uit op 5,6 procent. Dat is wel lager dan in het eerste kwartaal. Toen stegen de opbrengsten in de sector nog met 6,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Sinds het vierde kwartaal van 2013 zit de omzet onafgebroken in de lift.

Architectenbureaus lieten afgelopen kwartaal de sterkste omzetgroei zien: ruim 13 procent. Ook hoveniers zagen hun omzet met meer dan 10 procent stijgen. Ingenieurs en het reclamewezen lieten daarentegen een daling zien.

Reageer op dit artikel