nieuws

Thuisbezorgen bedreigt 1.700 Duitse supermarkten

Data en technologie

Door de toenemende online verkoop van supermarktproducten kunnen in 2025 1.700 supermarkten in Duitsland overbodig zijn.

Thuisbezorgen bedreigt 1.700 Duitse supermarkten
AmazonFresh in de VS

Dat schrijft Savills IM in een analyse, meldt Thomas Daily. Op dit moment wordt in Duitsland nog maar 1 procent van de dagelijkse boodschappen online besteld, net zoveel als in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk is dat al 9 procent. Analisten verwachten dat dit de komende jaren oploopt naar 5 procent. Niet alleen bestaande retailers en supermarktketens breiden hun online-aanwezigheid uit, ook nieuwe spelers als Amazon Fresh zullen de Duitse markt betreden.

Tegen 2020 zal in West-Europa vanwege de behoefte aan logistieke oplossingen 10 miljoen vierkante meter aan nieuwe e-fulfilmentcenters nodig zijn, aldus de vermogensbeheerder. Adviesbureau Oliver Wyman denkt dat 60 procent van de Duitse markt winstgevend kan worden bediend door online aanbieders van supermarktproducten.

Reageer op dit artikel