nieuws

‘Vastgoedbedrijf zal geen technologiebedrijf worden’

Data en technologie

Vastgoedbedrijven zullen steeds meer technologie inzetten in hun dienstverlening, maar hoeven zelf geen technologiebedrijven te worden. Dat stelt een panel van drie deskundigen in de webcast ‘Technologie in de Vastgoedsector’, te zien via Vastgoedmarkt.nl. ‘Wij zoeken een platform voor het vinden van huurders, maar hoeven niet zelf het platform te worden’, zegt ceo Bas van Holten van kantoreneigenaar Merin.

‘Vastgoedbedrijf zal geen technologiebedrijf worden’

Aanleiding voor de discussie vormt de stelling van ceo Coen van Oostrom van ontwikkelaar OVG dat hij zijn bedrijf wil omvormen tot een technologiebedrijf dat in samenwerking met leveranciers als Nest, Siemens, Philips en General Electric systemen voor een gebouwen ontwikkelt en levert. Hij verwijst daarbij naar de opmars van sensoren in kantoorgebouwen. In het kantoorgebouw The Edge aan de Zuidas volgen 6800 sensoren de verrichtingen van gebruikers in het pand.

‘Technologie is een belangrijke basis, maar wij draaien het om. Bij ons staat gastheerschap voorop’, stelt Van Holten van Merin. ‘Technologie is een middel om je ambitie te verwezenlijken’, zegt channelmanager Alex Brunner van Funda in Business. ‘Het draait in de vastgoedsector niet om technologie, maar om stenen. Technologie kan wel helpen om een gebouw beter te laten aansluiten op de wensen van een gebruiker.’

‘Technologie is een belangrijke driver en zal een steeds grotere rol gaan spelen. Door het toepassen van technologie worden vastgoedbedrijven steeds meer een dienstverlener’, stelt Richard Gerritsen, European Sales Regional Director van Yardi.

De webcast van een half uur (zie onderaan deze pagina) behandelt de visie van deze drie partijen op de rol van technologie in de vastgoedsector, nu en in de nabije toekomst. Het gesprek wordt geleid door Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum. Lees hier een uitgebreid verslag van de webcast.

Reageer op dit artikel