nieuws

Van Haga mag huurder nog niet uitzetten

Beleggingen

Zelfstandig Kamerlid en vastgoedbelegger Wybren van Haga mag toch niet één van zijn huurwoningen in Haarlem ontruimen.

Van Haga mag huurder nog niet uitzetten
Wybren van Haga

Het gerechtshof in Amsterdam oordeelt anders dan de kortgedingrechter in Haarlem vorige maand. Die vond dat Van Haga in zijn recht stond met het opzeggen van de huurovereenkomst. Het Amsterdamse hof vindt dat hij moet wachten met de ontruiming tot de bodemprocedure achter de rug is.

Hoge leeftijd

De huurder zegt dat de politicus, die beheerder is van het hofje waar de woning zich bevindt, telefonisch had ingestemd met een verlenging van de huur. Hij vindt het onredelijk dat hij, ook gezien zijn hoge leeftijd, op straat zou komen te staan. Volgens de rechter kon de huurder die telefonische toezeggingen niet bewijzen, maar het hof meent dat hier eerst nader onderzoek voor nodig is. Van Haga heeft bovendien onvoldoende onderbouwd waarom hij niet kan wachten met ontruimen tot de uitkomst van de bodemprocedure, staat verder in het vonnis.

Uit de VVD-fractie

Het conflict met de huurder betekende het einde van het lidmaatschap van Van Haga van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Van Haga moetst weg omdat hij zich niet heeft gehouden aan een eerdere afspraak. Daags na zijn aantreden als Kamerlid in oktober 2017 was er rumoer over zijn handelswijze als huisbaas. Van Haga zou zich niet meer bemoeien met zijn bedrijf, beloofde hij toen. Dat heeft hij toch gedaan. Hij besloot verder te gaan als zelfstandig Kamerlid.

Reageer op dit artikel